LOGGA IN

HÄLSOSMART START PÅ DAGEN

En bra start på dagen är en förutsättning för att resten av dagen blir hälsosmart. Vi förespråkar inte de klassiska, stadiga frukostarna utan snarare en lättare start. Testa gärna följande tre tips och se om du upplever en positiv förändring. 

 

Sömn

Kroppens egna klocka gillar att vi går upp samma tid varje dag och har en kontinuerlig rutin. Känn efter hur många timmars sömn du behöver för att må bra, 7-9h är rekommenderat. Ställ klockan och räkna bakåt så att du lägger dig den tid du behöver. Om du somnar senare någon gång är det bättre att ta en tupplur på em än en lång sovmorgon. 

 

Periodisk fasta

När vi vaknar på morgonen jobbar kroppen för fullt med utrensning av det vi inte längre behöver. Det är därför bäst att börja dagen med fasta och endast svart kaffe eller te, så att vi inte stör det som pågår inom oss. Ju senare vi äter vårt första mål mat desto bättre. Försök alltid hålla minst 12h mellan den sista måltiden på kvällen och första på morgonen, men gärna längre om du mår bra av det. 

 

Motion

Att börja dagen med rörelse oavsett om det är en lugn promenad, löprunda, träning eller yoga, är ett mycket enkelt sätt att starta kroppens syresättning, rörselseapparat och omsättning på. Välj vilken typ av rörselse du gillar och avsätt 30 min eller mer varje morgon. Det kommer att ge resultat!

 

Frukost

Hela vårt liv har vi hört at frukosten är dagens viktigaste mål, men den senaste forskningen visar att så inte är fallet. Men självklart ska vi fortfarande äta något på morgonen/fm om vi vill och behöver det. Vi rekommenderar då att börja med något lättsmält som färsk frukt, smoothie och kokta ägg. Tarmarna får då hjälp att rensa ut och slipper en massa tung och svårtsmält mat som belastar processen.  Börja alltså din första måltid med färsk frukt och se hur du mår.  

Vill du veta mer om vårt kursutbud?

Vi har flera varianter av Hälsosmarta kurser där du kan välja vad passar dig bäst just nu.

Kolla igenom vårt utbud och hör gärna av dig om du har några frågor! 

ONLINEKURSER